Vanaf 6-7 weken zwangerschap
is een 2D echo mogelijk. Je ziet dan
het hartje van je baby kloppen.

6-7
14-15
25
30

Wat is de beste tijd voor een echo

  • Vanaf 6 – 7 weken zien we het hartje kloppen (2D).

  • Vanaf 14 – 15 weken kunnen we het geslacht al regelmatig zien. Vanaf 16 – 18 weken kan je het geslacht in principe altijd zien.
  • Tussen 25 en 30 weken is de ideale periode voor een 2-3-4D echo.

Mooiste echo momenten

Vanaf ongeveer 6-7 weken zwangerschap is een 2D echo mogelijk. Je ziet dan het hartje van je baby kloppen. Met ongeveer 12 weken kun je al goed zien dat je een echt mensje in je buik hebt, compleet met armpjes en beentjes. In de baarmoeder is nog veel ruimte voor je kindje om volop te bewegen. En te groeien natuurlijk.

Als je het leuk vindt om te weten of je een jongetje of een meisje krijgt, houden wij het volgende aan:

  • 14 - 15 weken bij een gemiddeld postuur
  • 16 weken als je wat zwaarder bent.

Wij willen bij de geslachtsbepaling het geslacht altijd 3 keer heel duidelijk in beeld krijgen zodat we jullie zoveel mogelijk zekerheid kunnen geven. Mocht het dan niet te zien zijn, kan je op onze kosten een keer terugkomen.

Ideale periode

De ideale periode voor 2-3-4D is tussen de 25 en 30 weken. Vanaf 25 weken heeft je kindje meer lichaamsvet zodat het gezichtje zijn eigen vorm krijgt. Soms kun je zelfs al duidelijk zien of je kindje op z'n vader of moeder lijkt!

Echo na 30 weken

De vrije ruimte in de baarmoeder wordt aan het eind van de zwangerschap kleiner. Hierdoor kan het maken van een 2-3-4D echo vanaf 30 weken lastiger worden. We kunnen dan soms nog wel details in beeld brengen. En dan zie je bijvoorbeeld een handje of voetje op het scherm.
Soms lukt het echter nog bij 38 weken zwangerschap om prachtige beelden te krijgen. Dus al ben je laat; proberen is altijd de moeite waard.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram